top of page
  • Jess

Danmarks heldigste konfirmand


Den første maj var startskuddet på en konkurence til "Danmarks heldigste konfirmand". Flere virksomheder fra Aalborg var gået sammen om at give en komplet konfirmationsfest væk, til én af de mange mange konfirmander der fik udskudt deres konfirmation pga corona, og som blev rykket væk fra deres normale hverdag i skolen.


Vinderen blev Cecilie, som i marts 2020 blev syge. Da hun blev udskrevet, lukkede landet ned og hun kunne ikke komme i skole og være sammen med vennerne. Hendes konfirmation blev udskudt fra april til august, så den planlagte fest gik i vasken. Men en fest fik hun her den 8. august, og helt efter ønske.


Det blev til en lidt anderleds, men meget fed og spænende opgave for mig. Den første del af dagen var fotografering for Cecilie, og selve festen var til PR for de virksomheder som har bidraget til festen. Dagen startede med at køre til Gandrup hvor jeg ville lave stemningsbilleder efter konfirmationen. Da det var så varmt, og fordi ikke alle kunne være i kirken grundet corona restriktioner, var kirkedøren åben. Så jeg kunne snige mig til nogle billeder af selve konfirmationen også. Coolshop sørgede for fornem kørsel i en Rolls Royce Phantom, som kørte Cecilie og hendes lillebror til søen, hvor vi ville tage portrætbilleder. På selve feststedet var teltet fra nordjysk service- og teltudlejning i haven rammen om den fineste konfirmation. Hygge og ballade sørgede familie og vennerne for, så jeg tror nok Cecilie har kunnet mærke en masse varme og kærlighed. Bordene var pyntet med smukke blomster fra Jonas Jensen Blomsterdesign og passede så fint til borddækningen. Under festen var der tjeneren fra Event Aalborg, kokke fra Mad Med Mest, og kunstneren Jill's doodles som lavede en personlig og unik tegning til Cecilie ud fra input og annekdoter fra familien. Retterne blev suppleret med vin fra Sigurd Müller Vinhandel og natmad var der sørget for, fra La Bottega. . Ud over alt det, var der i præmien også et gavekort fra coolshop, tøj fra Vangsgaard Women , hårklip hos Chao Chao og et smartphone videokursus fra mediebroen.

Så i alt blev min reportage en sammenflætning af flere små historier, hvor der også var plads til produktbilleder ud over min dokumentariske tilgang. Det var skønt at lege med de forskellige fokuspunkter, og til at få det til at gå op i en højer enhed! .... og ja, jeg fik også smagt de tre retter; så jeg ikke kun skulle se på og få vand i munden :-)


Som inspiration til din fest, få du Cecilies valgte menu her:


Forret

Carpaccio med parmesan, ristede pinjekerner, karse is og rucola. Hertil hjemmebagte surdejsbrød med Ryå smør, smagt til med Læsø salt.


Hovedret

Australsk oksecuvete med variation af nye løg, 2 slags kartofler hvor det er pommes Anna samt nye kartofler med smør og persille, 2 sauce - bearnaise samt rødvinssauce.


Dessert buffet

brownie med hvid chokolade creme og bær

Passions panna cotta med karamel og knas

Små tærter med citron og sommerens frugt


Natmad

Italiens pølsebord med diverse specialiteter, samt hjemmebagt brød.


Til portrætterne mellem kirke og fest, smuttede vi i et smukt naturhul tæt på hjemmet, hvor der var ro til at hyggesnagge og være tryg med at danse rund. Det er rart når vi bare er os til portrætterne, og det var hyggeligt at være sammen med skønne Cecilie. Ønsker du også en foto reportage og/eller portrætter af din konfirmand? Så skriv endelig, jeg vil elsker at give dem en god oplevelse og billeder som de kan kigge tilbage i for mange år frem.

132 views0 comments

Comments


bottom of page