top of page
  • Jess

Hvornår er det bedst med en babyfotografering

Updated: Dec 28, 2020

Åårhh hvor var du sød!


Billeder af den allerførste tid med din nyfødte baby og din familie er en dejlig oplevelse som får kærligheden til at boble.


Midt i den travle hverdag , om svinger mellem komplet ro og en lur på sofaen (mens Netflix kører videre) til de stunder hvor luft i maven eller de forkerte sko, kan få bølgerne til at gå højt. Der i mellem findes de små glimt, glæden, lykken og kærligheden. Og du var der også, mor - selvom det mest er dig, som står med mobilen for at fange de små glimt, runde kinder og store smil.


I køkken med mor og far


Guide til babyfotografering


Men hvornår er det bedst og hvilken type billeder kan du forvente at få, når der skal tages billeder af din baby i eget hjem. Her hjælper jeg dig med at finde vej i mulighederne.


Det er altid en god idé at booke tid i god tid. Også selvom du ikke ved endnu, hvornår din baby bliver født.


Og bare rolig - der er ingen situation , som jeg ikke selv har stået i som mor til tre børn. Jeg ved hvordan et hjem også kan se ud, og jeg ved alt om sultne børn og for lidt søvn. Jeg laver naturlige billeder og jeg fange den helt særlige stemning, som der opstår i et ganske kort glimt. Det øjeblik hvor kontakten er intens og alt falder i hak. Hvor du ser på din baby - og din baby smiler til dig.


pusler med baby

Klik-klik-klik!


Og så vil jeg minde dig om at tage en masse billeder selv, få tilsendt dem som dine venner og din familie tager og saml det hele sammen.


For selvom både dage og nætter kan føles lange, er det alligevel (eller måske netop på grund af den manglede søvn) svært at huske præcis hvordan din bløde baby så ud på din arm, i netop det sæt tøj som din mormor har strikket eller i den bluse som I købte, da graviditeten blev officiel.Nyfødt fotografering: Første 48 timer


Dagene lige efter fødslen er en helt særlig tid med stærke følelser, som alle er gnidret sammen i alverdens oplysninger om alt fra bleer, tests og en krop som kun vil hvile men en hjerne, som kører på max.


Når mange forældre ser tilbage, kan det være svært at huske hvordan det præcis føltes og hvordan detaljerne var. Nogle får måske allerede her de første besøg på barselsgangen eller derhjemme af bedsteforældre, søskende og nære relationer.


Jeg kommer gerne til dig, der hvor I er, og fanger hvordan følelsernes orkan centrerer sig om, at din familie er udvidet med en ny baby og selvfølgelig skaber vi nogle smukke fotos af din dejlige baby.Første to uger med en baby


Elsker du billeder af babyer der sover sødt? Så er du dem næsten garanteret her i de første to uger. Som nybagt forælder kan du nærmest ikke få øjnene væk fra den lille guldklump, som sover, får mad og får skiftet ble og forfra igen.


En fotoreportage lavet af mig vil giver en masse skønne billeder af din nyfødt, men giver også et indblik i hvordan det føltes at være jer i denne nye og omvæltende periode.


Book gerne din babyfotografering før fødslen. Så aftaler vi præcist, når din baby er kommet til verden.


Testimonial

Vi elsker at ha´ besøg af dig – det er så hyggeligt og rart <3 – Nanna, mor til 4 hvoraf baby S. på 1 mdr.


mor der kigge på sin babyFørste 3 måneder


Vil du gerne først være landet i jeres nye hverdag, måske allerede have nogle rutiner eller bare gerne bruge den allerførst tid til at leve i din babyboble uden forstyrrelser men samtidigt gerne have smukke, poetiske billeder fra den første tid?


Du kan sagtens vente til der er gået nogle måneder med at få lavet en babyreportage. For selvfølgelig er din baby stadig totalt baby-nuttet.


Samtidigt vil der være lidt flere interaktioner mellem jer og barnet og eventuelle søskende. De små arme fægter rundt i luften, der er søde grimasser og babyen kan ligge på maven.

Det er så skønt at fange de små glimt!

hjemmefotografering med baby og kat


Babyfotos mellem 3 og 9 måneder

Uh, der sker en del i udviklingen!


Fra at rulle fra maven til ryggen er det sejeste i verden, til at lære at sidde og måske også allerede gøre de første kravleøvelser. Dit barn udvikler stensikkert sin egen teknik. Lad os få billeder af den.


Hvert barn udvikler sig i sit eget skønne tempo, og der er så meget sjov i den lille krop og personlighed, som udfolder sig.


Månederne i denne tid har det tilfælles, at der er mange flere aktive stunder, latter, leg på gulvet og en tur i barnevognen i nærmiljøet. Udforskning af mad er også i fuld gang i den her periode.


Jeg deltager i jeres aktiviteter, og vi aftaler, hvornår det giver mest menig, at jeg er hos jer og hvilke aktiviteter vi skal fange.
Testimonial


Vi er alle SÅ rørte over de billeder og øjeblikke du har fanget til os - Jeg kan simpelthen ikke takke dig nok!

Jeg vil især sige tusind tak for én ting, og det er ikke fordi det skal blive helt lovey-dovey haha, men et af billederne du tog, hvor min søn A. ligger på maven af mig, rørte mig dybt.


Det har været hårdt at blive mor (som det jo nok er for alle), men jeg har døjet med angst det meste af mit liv, og de første måneder med A. bar især præg af at kæmpe imod angsten, for ikke at det skulle påvirke A. eller mit moderskab. Men lige dét billede gav mig en kæmpe ro helt ind i hjertet - at jeg virkelig er så heldig at være hans mor. Og det er et billede jeg vil kigge på dagligt og et som A. forhåbentlig altid vil huske, at det er et helt særligt billede af hans mor og ham.


Tænk at du kan fange så mange følelser på et enkelt fotografi - du har virkelig en gave Jess.

- Malene, mor til 4 mdr baby A.

smag maden baby
spsining med familie

Et år

Babys første år er en milepæl og hvis det er din førstefødte, også dit første år som forælder.


Babyen er blevet ret mobil, så der er fart på. Måske har du også et barn, der hele tiden føler behovet for at tømme skaberne? En smule anstrengende i hverdagen, men det vil giver et smil på læben, når du kigger tilbage på den periode.


søskender

Jeg elsker at fotografere hver alder, for hver dens charme og unikthed. Og hvis du ikke kan vælge hvornår det bedste tidspunkt for en fotografering er, så kan du altid vælge et år i livet med fire besøg.


Min billeder af den ældste


Jeg blev for første gang mor for 11 år siden. Og det jeg husker fra lige efter fødslen er, at min verden ikke var større end vores lejlighed på Nørrebro og en lille gåtur, at vi gik på tæerne og sørgede for ikke at gå på bestemte brædder i gulvet fordi de knirkede.hjem hos jess


Vores søn lå rigtig meget på vores maver (nærmest hele tiden), for han skreg meget hvis vi lagde ham ned på ryggen.


Jeg var træt, forvirret men også fyldt med masse af kærlighed og sad og betragte ham.

Nætterne var hårde, hvor jeg sad halvtoprejst i sengen med ham på min mave.


De billeder vi fik taget, viser glæden, trætheden og kaosset omkring os.

I baggrunden kan jeg aner min sygehuskuffert på bordet, så overskuddet til at lægge den væk var der nok ikke. Det generer mig ikke at det vises igennem vores billeder, for sådan var det bare på det tidspunkt. Det eneste jeg ikke har, er billeder af amning, og det fortryder jeg lidt.

Det er mest opstillede billeder med et træt smil ind i kameraet.


Jeg har et billede af ham i hans yndlings-gyngehest. Og jeg kan kun anbefale at sørge for at fange nogle ting som er vigtig her og nu i billederne. Det kan være yndlingsbamsen, yndlingsdynen eller andet yndlings ; senere bliver det grundlaget til at fortælle historien om den tid.


babyfotografering med teenage bror


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page